Cyber Security - SAFE

I den teknologiske verden vi lever i er det dessverre lett å bli "hacket". Vi tilbyr sikkerhetstiltak som gjør det vanskeligere for en eventuell hacker å få tak i ditt firma sin sensitive informasjon. Kundeinfo, personnummer, private meldinger, kontonummer, lønningslister og mye annet misbrukes av svindlere.Dette er utpressing av bedrifter og enkeltpersoner og kalles gjerne"hacker attack", blackmail og ransomware/maleware.Data- og informasjonssikkerhet er uhyre viktig og bør være en av din bedrifts hovedprioriteringer.

Managed Detection & Response er en tjeneste vi tilbyr for at din bedrift skal holde seg trygg mot hacking. Alle dager, året rundt vil vårt MDR security-system varsle om eventuelle hackere prøver å trenge inn i din bedrift sin database og du vil raskt få muligheten til å forhindre videre angrep og minske skadeomfanget. 

Vi tilbyr enkle tester, månedlige og årlige sikkerhetsløsninger for din bedrift. Avtalene er individuelle etter behov og størrelse, kontakt oss for utdypende informasjon og tilbud til din bedrift.

Kodestasjon
Black Hat hacking - stor skade

Black hat-hackere er normalt ansvarlige for å lage skadelig programvare, som ofte brukes til å infiltrere datastyrte nettverk og systemer. De motiveres vanligvis av personlig eller økonomisk gevinst, men kan også delta i spionasje, protester eller bare nyte spenningen. Black hat-hackere kan være alle fra amatører til erfarne og kunnskapsrike personer som ønsker å spre skadelig programvare, stjele private data, som påloggingsinformasjon, sammen med økonomisk og personlig informasjon. Ved å få tilgang til målene sine, og avhengig av motivene, kan hackere med svart hatt enten stjele, manipulere eller ødelegge systemdata.

designere Arbeids
Grey Hat hacking - risiko for skade

Som navnet antyder, bruker disse personene aspekter fra svart-hvite hatthacker, men vil vanligvis oppsøke sårbarheter i et system uten eierens tillatelse eller kunnskap. Mens de rapporterer eventuelle problemer de støter på til eieren, vil de også be om en slags kompensasjon eller insentiv. Hvis eieren ikke svarer eller avviser deres forslag, kan en grå hatthacker utnytte de nyvunne feilene. Grå hatthackere er ikke ondsinnede av natur, men prøver å få sin innsats belønnet. Siden hackere med grå hatt ikke har tillatelse til å få tilgang til systemet av eieren, blir handlingene deres til slutt ansett som ulovlige, til tross for alarmerende funn de måtte avsløre.

Kvinne på jobb
White Hat hacking - Cyber security

Også kjent som "etiske hackere", de er ofte ansatt eller kontrakt med selskaper og statlige enheter, og jobber som sikkerhetsspesialister på jakt etter sårbarheter. Mens de bruker de samme metodene som hackere med svart hatt, har de alltid tillatelse fra systemets eier, noe som gjør handlingene deres helt lovlige. White hat-hackere implementerer strategier som penetrasjonstester, overvåker sikkerhetssystemer på stedet, sammen med sårbarhetsvurderinger. Etisk hacking, begrepet som brukes til å beskrive arten av hackere med en hvit hatt, kan til og med læres gjennom uavhengige kilder, opplæring, konferanser og sertifiseringer.

Cyber Security - WordPress

Usikker WordPress side? 

WordPress er en åpen kildekode som har blitt meget populær. Mange bruker denne plattformen til sin nettside. Utvikler-teamet har et ansvar for å gjøre webpublikasjonen sikker, men du må oppdatere nettsiden selv. 

Spesielt tredje parts plugins er risiko. De fleste blir oppdatert av utvikleren, men ikke alle får med seg oppdateringen. Da har du et sikkerhetshull som kan koste deg dyrt.  

Sjekkliste for deg som WordPress eier: 

  • Er din innlogging www.nettsidenavn.no/WP-ADMIN? Du inviterer hackere til inngangen til din nettside. Risiko

  • Har du plugins med sikkerhetsbrudd? Vet ikke? Uoppdaterte plugins er en invitasjon til hackere. Høy risiko 

  • Har du oppdatert WordPress Core? Dette er er åpen kildekode og styringssystemet ditt. Meget høy risiko

Er du i tvil, så bestill en Cyber Security rapport. Den koster kr. 25.000 og er rimeligere å betale, enn til hackere i etterkant - hvor beløpene ofte går opp i flere hundre tusen kroner.